Otroški in mladinski pevski zbor naše šole sta se pod vodstvom Damjane Kinkela, v četrtek, 4. aprila 2019, predstavila na Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov. Revija, ki jo organizira območna izpostava JSKD, je potekala v dveh dnevih, v sredo popoldan, 3. aprila, ter v četrtek dopoldan, 4. aprila 2019. Na obeh revijah se je predstavilo skupaj trinajst otroških in mladinskih pevskih zborov iz naše občine. Poleg našega otroškega in mladinskega zbora so se predstavili še zbori iz OŠ Dragotina Kettteja in OŠ Antona Žnideršiča, Glasbene šole Il. Bistrica, OŠ Podgora Kuteževo, OŠ Jelšane in Vrtca Antonina.

Naš otroški pevski zbor je na reviji zapel tri skladbice. Najprej so se pošalili s skladbo Papjev iz Tolmina v priredbi Alda Kumarja. Z nežnimi glasovi solistk Klare Miše, Taje Tomažič, Vide Jursinovič in Mance Renko ter violinistke Kaje Kinkela so v skladbi Iz srca za srce avtorjev Matjaža Vrha, Damjane Kinkela in Nine Volk zaželeli poslušalcem da nas glasba povezuje, bogati in združuje. Svoj nastop so zaključili s skladbo Volk obuje nove čevlje skladateljice Tadeje Vulc. Solist volk v skladbi je bil Ivan Novaković. Mladinski pevski zbor Glasni«ce« je pripravili program, v katerem je predstavil a capella petje s slovensko ljudsko pesmijo Dekle na vrtu v ljudskem triglasju z glasovi naprej, čez in bas v priredbi Jurija Gregorca. S skladbo Domovina se je poklonil naši prelepi domovini, Sloveniji. Glasbo zanjo je napisala Katja Gruber, besedilo pa Ambrož Kvartič. Za konec so s skladbo Poj, poj tujega skladatelja Jery-ja Estesa v slovenskem prevodu Janje Jošt, Jane Žavbl in Katje Gruber pričarali praznično vzdušje. Na klavirju je nastop obeh zborov z občuteno spremljavo obogatila pianistka Nina Volk.

Posebnost letošnje revije je bilo skupno petje vseh nastopajočih. Ob zaključku revije so vsi pevci v en glas zapeli afriški Fruit canon in Kekčevo pesem ter tako v veliki dvorani Doma na Vidmu pričarali pravi praznik petja. Pevcem za nastop iskreno čestitam!

Revije se zaradi bolezni žal ni udeležila glasbena spremljevalka, ga. Damijana Čevdek Jug, vendar bo zahvaljujoč napredni snemalni tehniki zbore ocenila na podlagi posnetkov. Glede na odzive naših poslušalcev in vložen trud verjamemo, da bo nastopa obeh zborov naše šole pohvalila in nam s tem potrdila, da smo na pravi poti ter nas motivirala za nadaljnje delo in nove izzive.

Pevcem za nastop iskreno čestitam!

Damjana Kinkela

(Visited 248 times, 1 visits today)
Dostopnost