PONEDELJEK

V ponedeljek, 6.12.2021, smo pričeli s projektom Erasmus+. Uvodni govor je imel ravnatelj, ki je vsem ostalim izrekel prijetno dobrodošlico. Pripravili smo prireditev, na kateri so nastopali učenci 1. triade ter mladinski in otroški pevski zbor. Po končani predstavitvi šole smo se učenci dobili na zoom povezavi in med seboj ponovno predstavili države. Potem smo se razdelili v skupine in se med seboj malo pogovarjali ter si izmenjali podatke o razmerah v šoli. Zaključili smo z predstavitvenim videom o Sloveniji. 

Nika Brentin, 9.r

TOREK

V torek, 7.12.2021, smo se pogovarjali o Krasu in kraških pojavih. Virtualno smo predstavili Škocjanske jame, Unescovo naravno dediščino. Nad njo so bili so bili udeleženci navdušeni.

SREDA 

V sredo, dne 8. decembra, smo na zoomu predstavili pesmi, ki smo jih napisali o recikliranju. Nato smo z učiteljico Marjano Fidel izdelovali božične okraske. Izdelali smo razno razne okraske. Eden izmed lepših okraskov je bilo božično drevesce iz kartona in gor smo nalepili snežinke. Ob 10.30 je vsaka država predstavila svoje izdelke. Po končanem projektu smo se pogovarjali z učenci iz drugih držav.

Martin Urh in Rok Vodopivec, 9.r

ČETRTEK

V četrtek nas je obiskala gospa Lara Valetič z Inštituta za raziskovanje krasa. S seboj je prinesla posebne indikatorje, s katerimi smo preverjali lastnosti različnih vod iz okolice. Ves čas smo bili povezani z drugimi državami v projektu preko aplikacije zoom.

Po koncu preskušanja smo svoje ugotovitve predstavili drugim državam. Tudi druge države so naredile tako. Po končanem delu smo vsi učenci poklepetali v chatu. Tako smo ta dan zaključili v prijetni družbi in z veliko smeha.

Lana Mijatović

PETEK

Danes je bil zadnji dan Erasmus+ mobilnosti. Učenci 9. razreda so predstavili našo državo in njene najlepše turistične točke. Po predstavitvi je Rok Vodopivec zaigral na harmoniko pesem Na golici ter še polepšal vzdušje, četudi preko spleta. Zoom smo zaključili s klepeti. Prisrčno smo se poslovili. Vsi skupaj upamo, da se bomo srečali v živo marca 2022, v Franciji.

Sara Poropat, 7.r in Ajda Mavrič, 8.r

 

(Visited 299 times, 1 visits today)
Dostopnost